Zakelijk glasvezel

De digitale infrastructuur op een bedrijventerrein moet van topkwaliteit zijn om nu én in de komende tientallen jaren economisch te kunnen concurreren met andere terreinen. Dat geldt ook voor het bedrijventerrein Mijdrecht. We zijn dan ook verheugd om te kunnen melden dat de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Mijdrecht een feit is. Mocht u zich nog niet hebben aangemeld, maar wilt u wel gebruik maken van dit nieuwe, supersnelle en uiterst betrouwbare netwerk? Neem dan contact op met uw lokale ICT-expert* voor een abonnement bij serviceproviders Infopact en WeServe.

Download hier het aanmeldformulier van Infopact.
Download hier het aanmeldformulier van WeServe.

*Wij werken samen met de volgende lokale ICT-partners: Feka ICT, SolidQ IT, Addall IT Services en KBA Automatisering.

Binnenkort: stabiel, betrouwbaar en supersnel internet

Update aanleg glasvezelnetwerk Mijdrecht

Selecta Infratechniek legt momenteel de laatste hand aan de graafwerkzaamheden van de hoofdroutes op bedrijventerrein Mijdrecht. Vanaf 20 mei aanstaande worden de huisaansluitingen (HAS) naar de panden aangelegd en direct ook de FTU’s geïnstalleerd. We verwachten dit in 3 weken te realiseren.

Vanaf week 25 neemt uw lokale ICT-specialist contact met u op voor het plaatsen van het modem en het activeren van uw nieuwe glasvezelabonnement. Stabiel, betrouwbaar en supersnel internet is vanaf dat moment een feit. 

Binnenkort: stabiel, betrouwbaar en supersnel internet
Aanleg glasvezel op bedrijventerrein Mijdrecht gestart

Schop in de grond op bedrijventerrein Mijdrecht

Ondernemersvereniging VIB zette vanmorgen samen met het projectteam Zakelijk Markt van CAIW en de lokale ICT-dienstverleners Feka ICT, SolidQ IT, KBA Automatisering en Addall IT Services de symbolische eerste schop in de grond op het bedrijventerrein in Mijdrecht. Daarmee is het startsein gegeven om bijna alle bedrijven op het industrieterrein te voorzien van een glasvezelaansluiting. Dankzij het vertrouwen van vele ondernemers werd het minimaal benodigde aantal aanmeldingen ruimschoots gehaald, waardoor CAIW nu van start kan met de aanleg van het toekomstbestendige glasvezelnetwerk.

Aanleg glasvezel op bedrijventerrein Mijdrecht gestart
Officiële bekendmaking campagne

Succesvolle campagne bedrijventerrein Mijdrecht

Het is gelukt! Het bedrijventerrein in Mijdrecht krijgt een hypermodern glasvezelnetwerk. Minimaal 30 procent van de bedrijven moest zich voor 31 juli aanmelden bij de aangesloten ICT-specialisten. Door hen is in de laatste weken extra campagne gevoerd om het minimale percentage aanmeldingen te behalen. Hierdoor kan CAIW met de voorbereidingen starten om bedrijven op het bedrijventerrein in Mijdrecht te voorzien van een glasvezelaansluiting.

Lees hier het hele persbericht over de bekendmaking.

Officiële bekendmaking campagne
Meld aan bij uw lokale ICT-specialist

Glasvezel internet: mogelijk gemaakt door CAIW en zijn partners

CAIW heeft sinds de oprichting het derde grootste telecomnetwerk van Nederland gebouwd. Wij hebben inmiddels 390.000 huishoudens en bedrijfspanden aangesloten op ons communicatienetwerk en daar komen dagelijks nieuwe adressen bij. We werken samen met de volgende lokale ICT-partners voor bedrijventerrein Mijdrecht.

Feka ICT – T: 0297 760 020 – www.feka.nl
SolidQ IT – T: 0297 385255 – www.solidq.nl
Addall IT Services – 0297 230 210 – www.addall.nl
KBA Automatisering – 0297 250 159 – www.kba.nl

Meld aan bij uw lokale ICT-specialist
Kies voor supersnel glasvezel

Sluit direct een contract en uw pand wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk, wanneer minimaal 30 procent van de bedrijven kiest voor een glasvezelabonnement.

Download hier het aanmeldformulier van Infopact.
Download hier het aanmeldformulier van WeServe.

Kies voor supersnel glasvezel
Waarom zakelijk glasvezel?

De voordelen van zakelijk glasvezel internet

Met zakelijk glasvezel internet heeft uw bedrijf altijd snel en stabiel internet. U heeft altijd voldoende bandbreedte, want met glasvezelinternet haalt u altijd de beloofde topsnelheid.

Drie voordelen van zakelijk glasvezel internet:

 • De beloofde snelheid is de werkelijke snelheid: 100 Mbit is dus ook écht 100 Mbit
 • Een betrouwbare verbinding die vrijwel geen storingen kent: 99,9 procent beschikbaarheid
 • Een eigen aansluiting op het glasvezelnetwerk: u deelt uw verbinding niet met anderen
 • Even snel uploaden als downloaden: ideaal voor werken in de cloud

Dit zijn alle voordelen van zakelijk glasvezel internet

Waarom zakelijk glasvezel?
Aansluitgebied zakelijk glasvezelnetwerk Mijdrecht

Aansluitgebied zakelijk glasvezel netwerk Mijdrecht

Binnen dit aansluitgebied wordt elk bedrijf met een contract aangesloten op het zakelijke glasvezelnetwerk. We zijn voornemens om de bedrijven die geen contract sluiten, ook aan te sluiten maar kunnen niet garanderen dat elk bedrijf aangesloten wordt. Wacht dus niet langer en verzeker uw bedrijf van een snelle, stabiele, zakelijke glasvezelaansluiting.

Veelgestelde vragen

 1. Glasvezel - Wat is glasvezel internet?

  Glasvezel is een flinterdunne en ijzersterke glasdraad die gebruikt wordt om licht te transporteren. Dit gebeurt met behulp van interne reflectie. Oftewel, het licht komt onder een hoek de kabel binnen, waarna dit voortdurend tegen de randen van de kabel binnen, waarna dit voortdurend tegen de randen van de kabel terugkaatst (omdat er een laagje op de kabel zit dat geen licht doorlaat), en zich zo binnen de kabel voortbeweegt. Met behulp van het licht kunnen gegevens verstuurd worden en dat is waar de term ‘internet met de snelheid van het licht’ vandaan komt.

 2. Glasvezel - Wie is CAIW?

  CAIW beheert het derde grootste telecomnetwerk van Nederland. Inmiddels hebben we 390.000 adressen aangesloten op ons glasvezelnetwerk. CAIW sluit onder andere gemeentes en buitengebieden aan op glasvezel waar anderen dat niet doen. Glasvezel internet voor iedereen in Nederland, dát is onze ambitie.

 3. Glasvezel - Wat is de ambitie van CAIW?

  Glasvezel internet voor iedereen in Nederland. Dát is onze ambitie. Niet alleen in de stad of een bepaalde regio, maar ook in het buitengebied of op het platteland.

 4. Glasvezel - Wat zijn de partijen achter CAIW?

  De eigenaar van CAIW is het investeringsfonds EQT Infrastructure, waarin institutionele beleggers investeren. Zij kijken naast rendement met name naar het lange termijn-risicoprofiel van beleggingen. Glasvezelnetwerken zijn voor dit soort type investeerders zeer interessant. CAIW gaat daarom niet over een nacht ijs, maar is een partij met veel ervaring en expertise die meedoet met een hele lange adem. Wij beschermen onze investering in een modern, toekomstvast glasvezelnetwerk. Zodat de investeerders een stabiel en voorspelbaar rendement zonder hoger risico’s voor de lange termijn kunnen verwachten.

 5. Aansluiten - Is het makkelijk om over te stappen op glasvezel en om glasvezel aan te sluiten?

  Ja, uw ICT-specialist kan dit voor u regelen. Hij zorgt dat dit probleemloos verloopt.

 6. Aansluiten - Waar komt de glasvezelaansluiting terecht?

  Bij voorkeur plaatsen we de glasvezelaansluiting in de meterkast aan de voorkant van het pand. Ook moet er een stopcontact in de buurt zijn voor de noodzakelijke stroomvoorziening voor de glasvezelaansluiting. Over de locatie van de glasvezelaansluiting valt overigens te overleggen. Goed om te weten: voordat de glasvezelaansluiting wordt aangelegd, krijgt u bezoek van de aannemer. Samen met hem bepaalt u de locatie van de glasvezelaansluiting.

 7. Aansluiten - Hoe wordt een glasvezelnetwerk aangelegd?

  Het glasvezelnetwerk wordt aangelegd door ervaren aannemers met wie CAIW al honderdduizenden panden heeft aangesloten. In de berm wordt een sleuf gegraven en vervolgens wordt van woning tot woning en bedrijf tot bedrijf het glasvezelnetwerk aangelegd. Tijdens deze werkzaamheden wordt er ook een glasvezelaansluiting vanaf de straat naar uw woning of pand aangelegd. Dit doen we vrijwel altijd door middel van ondergrondse boringen, zodat uw tuin of erf niet aangetast wordt. Bij een oprijlaan of een lang pad wordt meestal wél een geul gegraven. Zodra dit werk erop zit, zorgt een van onze monteurs ervoor dat de glasvezelaansluiting in uw pand terechtkomt. Via een klein gat in de voorgevel van uw pand brengen we de kabel via de kelder of kruipruimte naar – in de meeste gevallen – de meterkast. Vervolgens zorgt u er samen met uw serviceprovider voor dat de verbinding online komt.

 8. Aansluiten - Ik wil (een deel van) de aanleg van glasvezel zelf uitvoeren. Kan dat?

  Nee. Alle werkzaamheden worden door gecertificeerde uitvoerders van CAIW uitgevoerd met materialen die aan vooraf vastgestelde eisen voldoen. Op deze wijze garandeert CAIW een kwalitatief en betrouwbaar netwerk.

 9. Aansluiten - Kan ik de bestaande bekabeling in mijn woning gebruiken?

  U kunt een groot deel van de bestaande bekabeling blijven gebruiken. Dat geldt in ieder geval voor uw telefoon- en computerkabels. U sluit uw telefoon met een reguliere 2- of 4-aderige telefoonkabel met RJ11-connector aan. Uw computer of router sluit u aan met uw bestaande netwerkkabelkabel (UTP-kabel) met RJ45-connector. U dient wel rekening te houden met de locatie van het glasvezelmodem. Wellicht dient u de bestaande bekabeling te verplaatsen. Daarnaast kan de huidige netwerkkabel naar uw computer of router verouderd zijn. Netwerkkabels zijn beschikbaar in verschillende kwaliteiten, waarbij de oudere kabels de hoge snelheden van internet via glasvezel niet aankunnen. Uw dienstaanbieder kan u hierover meer vertellen.

 10. Aansluiten - Kan ik mijn alarmsysteem aansluiten op glasvezel?

  Het is bijna altijd mogelijk om uw alarmcentrale aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Neem contact op met de leverancier van uw alarmcentrale om dit na te vragen.

 11. Aansluiten - Hoe weet ik of mijn pand aangesloten kan worden op het zakelijke glasvezelnetwerk?

  Neem contact op met uw lokale zakelijke ICT-specialist die op deze pagina genoemd is.

 12. Aansluiten - Tot hoe ver wordt de zakelijke glasvezelaansluiting in mijn pand gebracht?

  De glasvezelaansluiting komt meestal tot in de meterkast van uw pand. Voorafgaand aan de aanleg wordt dit definitief vastgesteld door de aannemer. Wij gaan hierbij uit van maximaal 10 meter via bestaande voorzieningen voor de aanleg van de glasvezel in uw pand. Wanneer dit niet het geval is, kan er sprake zijn van een maatwerktraject waarbij extra kosten zijn gemoeid. Hierbij kan uw lokale ICT-specialist advies op maat geven.

 13. Aansluiten - Wordt elk pand op het bedrijventerrein aangesloten op het zakelijke netwerk?

  Alle adressen op een bedrijventerrein die binnen het campagnegebied vallen, krijgen een aanbod op het glasvezelnetwerk. Wanneer de vraagbundelingscampagne met succes wordt behaald, wordt ieder adres gecontroleerd (‘schouw’) door onze aannemer. Er wordt dan ter plekke beoordeeld of én hoe een pand aangesloten kan worden. CAIW kan dan alsnog besluiten om een specifiek adres niet aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.

 14. Aansluiten - Kan ik mijn nieuwe abonnement op een later moment laten ingaan?

  U kunt de ingangsdatum van uw contract met een nieuwe serviceprovider op het glasvezelnetwerk ook later in laten gaan. Deze contracten tellen mee om het minimale percentage van 30 procent te behalen. De uiterste datum van ingang van uw contract kunt u afspreken met uw serviceprovider wanneer u uw abonnement afsluit.

 15. Aansluiten - Wanneer start de aanleg?

  Wanneer het minimale percentage aanmeldingen is behaald, kan CAIW starten met de bouw van het glasvezelnetwerk. Informeer via uw lokale reseller (zie het overzicht op deze pagina) voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Alle veelgestelde vragen beantwoorden we hier voor u.

Bekijk de volledige FAQ

Of neem contact met ons op

Uitgangspunten campagne

Het fysieke glasvezelnetwerk en de diensten op het glasvezelnetwerk zijn gescheiden. Dit betekent dat het fysieke netwerk door CAIW wordt aangelegd en beheerd. De diensten op het glasvezelnetwerk worden aangeboden door serviceproviders. Hiervoor sluit u met een serviceprovider een abonnement af. U heeft alleen een rechtstreekse relatie met de serviceprovider. Voor vragen over het glasvezelnetwerk of de diensten over het glasvezelnetwerk, kunt u contact opnemen met uw serviceprovider.

In dit document staan de uitgangspunten van de campagne: uitgangspunten glasvezelcampagne FTTO.