Andere bedrijven over glasvezel internet van CAIW

CAIW sluit bedrijven en bedrijventerreinen aan op glasvezel internet op plaatsen waar andere glasvezelaanbieders dat niet doen. In totaal zijn 390.000 panden aangesloten op het glasvezelnetwerk van CAIW. Deze bedrijven gingen u voor en ze vertellen hier wat zij van CAIW vinden.

Dominic Monasso, Tenten Solar Zonnepanelen (Lichtenvoorde)

“Het bellen, we krijgen bestanden binnen, uploaden, noem het allemaal maar op. Daarvoor is goed en snel internet voor ons van levensbelang. Mensen die ons bellen voor een offerte, van particulier tot veel grote bedrijven, bedienen wij via satellietfoto’s die wij van het internet ophalen. Van langzaam internet krijg je stroperig werkende programma’s. Naast dat het heel irritant is, kost het ook gewoon tijd en geld.”

Dominic Monasso, Tenten Solar Zonnepanelen (Lichtenvoorde)
Gert Hoogeboom, Hoogeboom Raalte (Raalte)

“In tegenstelling tot anderen sluit CIF (heet nu CAIW) ons bedrijventerrein wél aan op glasvezel internet. En wat mij betreft ook nog eens voor heel acceptabele bedragen. Ons bedrijf neemt glasvezel internet omdat we op drie verschillende locaties zitten. Die kunnen we nu via een snelle glasvezelverbinding aan elkaar verbinding. Dat is handig voor bijvoorbeeld onze telefoonservice, die via VoIP gaat. Op ons hoofdkantoor staat de server, met de komst van glasvezel krijgen ook de andere twee locaties hier makkelijk toegang toe. Daar draaien de internetpakketten en daar maken alle locaties gebruik van. Ook met het oog op de toekomst, met connected devices en andere Internet of Things-gerelateerde producten is het belangrijk dat er goed, stabiel en snel internet is.”

Gert Hoogeboom, Hoogeboom Raalte (Raalte)
CAIW start bouw glasvezelnetwerken in Aalten en Oost-Gelre

Glasvezel cruciaal voor concurrentiepositie
“Na de zeer succesvolle glasvezelcampagne van CIF (heet nu CAIW) voor het buitengebied van Aalten en Oost Gelre , ben ik erg verheugd dat ook de bedrijventerreinen kunnen profiteren van de snelheid en betrouwbaarheid van glasvezel.”, aldus Gerard Nijland, wethouder voor de gemeente Aalten. “Voor een bedrijventerrein en de bedrijven die er actief zijn, is de digitale infrastructuur van cruciaal belang en ik ben ervan overtuigd dat veel bedrijven nog van dit aanbod willen profiteren .”

Richard Albers, Albers & Ebbers schilderwerken (Aalten)

De beveiliging gaat via internet. Ik heb wat camera’s hangen. De beelden worden opgeslagen op een NAS. Ik wil in de toekomst, wanneer ik snel internet heb, thuis ook een NAS neerzetten. Dan kan ik van hieruit het back-uppen naar de NAS thuis. Daar heb je snel internet voor nodig. Stel, hier brandt de boel af dan heb ik thuis een back-up. Of andersom.’

Richard Albers, Albers & Ebbers schilderwerken (Aalten)
Marcel Elsinga, Trompetty Event & Exhibition Floors (Lichtenvoorde)

‘Zowel de upload- als downloadsnelheid is erg laag hier. Voor onze werktekeningen is dat tergend traag. Voor de bedrijven hier in de omgeving is glasvezel een must’

Marcel Elsinga, Trompetty Event & Exhibition Floors (Lichtenvoorde)
Willy Kemper, Bepacom (Raalte)

“Je ziet dat steeds meer dat digitaal met de klant gecommuniceerd wordt. Het maakt eigenlijk niet uit welk soort bedrijf je hebt.”

Willy Kemper, Bepacom (Raalte)
John van Heun, Uitzendbureau Salland (Raalte)

“Ik denk dat het voor iedereen een voordeel heeft. Want je je hebt gedraad internet, maar ook draadloos internet. Ook je bezoekers kunnen gebruiken van een stabiele draadloze omgeving. Het is gewoon een toegevoegde waarde.”

John van Heun, Uitzendbureau Salland (Raalte)
Arnoud van der Stelt, Autoschade Kroes (Raalte)

“Ik zie het als investering. En je moet niet kijken naar wat het kost. Het levert je gewoon geld op, want het gaat gewoon vele malen sneller.”

Arnoud van der Stelt, Autoschade Kroes (Raalte)