Zakelijk glasvezel

Een nieuw glasvezelnetwerk voor bedrijventerrein Coenecoop!

De werkzaamheden voor de aanleg van een toekomstbestendig zakelijk glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Coenecoop in Waddinxveen vorderen gestaag. Het PoP-station is geplaatst en de civiele werkzaamheden zijn in volle gang. Naar verwachting zijn begin december alle bedrijven aangesloten.

Vragen over het netwerk en/of de glasvezeldiensten
Met vragen over de uitvoering en de planning van de werkzaamheden, alsmede opmerkingen ten aanzien van de door aannemer BAM Infra Telecom uitgevoerde werkzaamheden, kunt u terecht bij onze medewerkers ter plekke. Ook kunt u ons op werkdagen bellen op nummer 0499 – 49 00 67 (tussen 07.30 – 15.30 uur).

Heeft u vragen over de zakelijke glasvezeldiensten, neem dan contact op met Complex E-techniek (0182 – 68 23 00) of Interforce Networks BV (0172 – 40 60 60).

Start graafwerkzaamheden hoofdroutes in juli 2019

Planning aanlegwerkzaamheden glasvezel

Aannemer BAM Infra Telecom is reeds gestart met het schouwen van enkele bedrijfspanden op bedrijventerrein Coenceoop. Tot eind juni worden ook alle overige bedrijfspanden geschouwd, waarbij samen met u definitief vastgesteld wordt waar de glasvezel afgemonteerd dient te worden.

Vanaf juli wordt gestart met de graafwerkzaamheden voor de hoofdroutes op het terrein. Deze hoofdroutes zijn eind september gereed. Begin oktober sluiten we de eerste bedrijven op het glasvezelnetwerk aan en naar verwachting zijn begin december alle bedrijven aangesloten. BAM Infra Telecom neemt in bovengenoemde periode contact met u op. Zodra uw pand aangesloten is, zal Infopact u benaderen om de diensten te activeren.

Start graafwerkzaamheden hoofdroutes in juli 2019
Snel internet binnen handbereik voor bedrijventerrein Coeneccop

Tot 31 maart geen aansluitkosten

Alleen deze maand nog hebben de ondernemers op bedrijventerrein Coenecoop de mogelijkheid om zich aan te melden voor een zakelijke glasvezelaansluiting en de diensten van Infopact. Wanneer minimaal 30 procent van de bedrijven zich voor 31 maart 2019 aanmeldt, starten we met aannemer BAM Infra Telecom de voorbereidingen voor de graafwerkzaamheden. We verwachten de aanleg in mei te starten en in oktober alle bedrijven te hebben aangesloten.

Snel internet binnen handbereik voor bedrijventerrein Coeneccop
Meld aan bij uw lokale ICT-specialist

Glasvezel internet: mogelijk gemaakt door DELTA Fiber Nederlandben zijn partners

CAIW heeft sinds de oprichting het derde grootste telecomnetwerk van Nederland gebouwd. Wij hebben inmiddels ruim 400.000 huishoudens en bedrijfspanden aangesloten op ons communicatienetwerk en daar komen dagelijks nieuwe adressen bij. We werken samen met de volgende lokale ICT-partners voor bedrijventerrein Coenecoop.

Complex E-techniek – T: 0182 68 23 00 – www.complex.nl
Interforce Networks BV – T: 0172 40 60 60 – www.interforce.eu

Meld aan bij uw lokale ICT-specialist
Kies voor supersnel glasvezel

Sluit direct een contract en uw pand wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk, wanneer minimaal 30 procent van de bedrijven kiest voor een glasvezelabonnement.

Download hier het ACTIE aanbod

Kies voor supersnel glasvezel
Waarom zakelijk glasvezel?

De voordelen van zakelijk glasvezel internet

Met zakelijk glasvezel internet heeft uw bedrijf altijd snel en stabiel internet. U heeft altijd voldoende bandbreedte, want met glasvezelinternet haalt u altijd de beloofde topsnelheid.

Drie voordelen van zakelijk glasvezel internet:

 • De beloofde snelheid is de werkelijke snelheid: 100 Mbit is dus ook écht 100 Mbit
 • Een betrouwbare verbinding die vrijwel geen storingen kent: 99,9 procent beschikbaarheid
 • Een eigen aansluiting op het glasvezelnetwerk: u deelt uw verbinding niet met anderen
 • Even snel uploaden als downloaden: ideaal voor werken in de cloud

Dit zijn alle voordelen van zakelijk glasvezel internet

Waarom zakelijk glasvezel?
Aansluitgebied zakelijk glasvezelnetwerk Coenekoop

Binnen dit aansluitgebied krijgt elk bedrijf een aanbod om aangesloten te worden op het zakelijke glasvezelnetwerk. We zijn voornemens om de bedrijven die geen contract sluiten, ook aan te sluiten maar kunnen niet garanderen dat elk bedrijf aangesloten wordt. Wacht dus niet langer en verzeker uw bedrijf van een snelle, stabiele, zakelijke glasvezelaansluiting.

Veelgestelde vragen

 1. Glasvezel - Wat is glasvezel internet?

  Glasvezel is een flinterdunne en ijzersterke glasdraad die gebruikt wordt om licht te transporteren. Dit gebeurt met behulp van interne reflectie. Oftewel, het licht komt onder een hoek de kabel binnen, waarna dit voortdurend tegen de randen van de kabel binnen, waarna dit voortdurend tegen de randen van de kabel terugkaatst (omdat er een laagje op de kabel zit dat geen licht doorlaat), en zich zo binnen de kabel voortbeweegt. Met behulp van het licht kunnen gegevens verstuurd worden en dat is waar de term ‘internet met de snelheid van het licht’ vandaan komt.

 2. Glasvezel - Wie is DELTA Fiber Nederland?

  DELTA Fiber Nederland beheert het derde grootste telecomnetwerk van Nederland. Inmiddels hebben we 390.000 adressen aangesloten op ons glasvezelnetwerk. DELTA Fiber Nederland sluit onder andere gemeentes en buitengebieden aan op glasvezel waar anderen dat niet doen. Glasvezel internet voor iedereen in Nederland, dát is onze ambitie.

 3. Glasvezel - Wat is de ambitie van DELTA Fiber Nederland?

  Glasvezel internet voor iedereen in Nederland. Dát is onze ambitie. Niet alleen in de stad of een bepaalde regio, maar ook in het buitengebied of op het platteland.

 4. Glasvezel - Wat zijn de partijen achter DELTA Fiber Nederland?

  De eigenaar van DELTA Fiber Nederland is het investeringsfonds EQT Infrastructure, waarin institutionele beleggers investeren. Zij kijken naast rendement met name naar het lange termijn-risicoprofiel van beleggingen. Glasvezelnetwerken zijn voor dit soort type investeerders zeer interessant. DELTA Fiber Nederland gaat daarom niet over een nacht ijs, maar is een partij met veel ervaring en expertise die meedoet met een hele lange adem. Wij beschermen onze investering in een modern, toekomstvast glasvezelnetwerk. Zodat de investeerders een stabiel en voorspelbaar rendement zonder hoger risico’s voor de lange termijn kunnen verwachten.

 5. Aansluiten - Is het makkelijk om over te stappen op glasvezel en om glasvezel aan te sluiten?

  Ja, uw ICT-specialist kan dit voor u regelen. Hij zorgt dat dit probleemloos verloopt.

 6. Aansluiten - Waar komt de glasvezelaansluiting terecht?

  Bij voorkeur plaatsen we de glasvezelaansluiting in de meterkast aan de voorkant van het pand. Ook moet er een stopcontact in de buurt zijn voor de noodzakelijke stroomvoorziening voor de glasvezelaansluiting. Over de locatie van de glasvezelaansluiting valt overigens te overleggen. Goed om te weten: voordat de glasvezelaansluiting wordt aangelegd, krijgt u bezoek van de aannemer. Samen met hem bepaalt u de locatie van de glasvezelaansluiting.

 7. Aansluiten - Hoe wordt een glasvezelnetwerk aangelegd?

  Het glasvezelnetwerk wordt aangelegd door ervaren aannemers met wie DELTA Fiber Nederland al honderdduizenden panden heeft aangesloten. In de berm wordt een sleuf gegraven en vervolgens wordt van woning tot woning en bedrijf tot bedrijf het glasvezelnetwerk aangelegd. Tijdens deze werkzaamheden wordt er ook een glasvezelaansluiting vanaf de straat naar uw woning of pand aangelegd. Dit doen we vrijwel altijd door middel van ondergrondse boringen, zodat uw tuin of erf niet aangetast wordt. Bij een oprijlaan of een lang pad wordt meestal wél een geul gegraven. Zodra dit werk erop zit, zorgt een van onze monteurs ervoor dat de glasvezelaansluiting in uw pand terechtkomt. Via een klein gat in de voorgevel van uw pand brengen we de kabel via de kelder of kruipruimte naar – in de meeste gevallen – de meterkast. Vervolgens zorgt u er samen met uw serviceprovider voor dat de verbinding online komt.

 8. Aansluiten - Ik wil (een deel van) de aanleg van glasvezel zelf uitvoeren. Kan dat?

  Nee. Alle werkzaamheden worden door gecertificeerde uitvoerders van DELTA Fiber Nederland uitgevoerd met materialen die aan vooraf vastgestelde eisen voldoen. Op deze wijze garandeert DELTA Fiber Nederland een kwalitatief en betrouwbaar netwerk.

 9. Aansluiten - Kan ik de bestaande bekabeling in mijn woning gebruiken?

  U kunt een groot deel van de bestaande bekabeling blijven gebruiken. Dat geldt in ieder geval voor uw telefoon- en computerkabels. U sluit uw telefoon met een reguliere 2- of 4-aderige telefoonkabel met RJ11-connector aan. Uw computer of router sluit u aan met uw bestaande netwerkkabelkabel (UTP-kabel) met RJ45-connector. U dient wel rekening te houden met de locatie van het glasvezelmodem. Wellicht dient u de bestaande bekabeling te verplaatsen. Daarnaast kan de huidige netwerkkabel naar uw computer of router verouderd zijn. Netwerkkabels zijn beschikbaar in verschillende kwaliteiten, waarbij de oudere kabels de hoge snelheden van internet via glasvezel niet aankunnen. Uw dienstaanbieder kan u hierover meer vertellen.

 10. Aansluiten - Kan ik mijn alarmsysteem aansluiten op glasvezel?

  Het is bijna altijd mogelijk om uw alarmcentrale aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Neem contact op met de leverancier van uw alarmcentrale om dit na te vragen.

 11. Aansluiten - Hoe weet ik of mijn pand aangesloten kan worden op het zakelijke glasvezelnetwerk?

  Neem contact op met uw lokale zakelijke ICT-specialist die op deze pagina genoemd is.

 12. Aansluiten - Tot hoe ver wordt de zakelijke glasvezelaansluiting in mijn pand gebracht?

  De glasvezelaansluiting komt meestal tot in de meterkast van uw pand. Voorafgaand aan de aanleg wordt dit definitief vastgesteld door de aannemer. Wij gaan hierbij uit van maximaal 10 meter via bestaande voorzieningen voor de aanleg van de glasvezel in uw pand. Wanneer dit niet het geval is, kan er sprake zijn van een maatwerktraject waarbij extra kosten zijn gemoeid. Hierbij kan uw lokale ICT-specialist advies op maat geven.

 13. Aansluiten - Wordt elk pand op het bedrijventerrein aangesloten op het zakelijke netwerk?

  Alle adressen op een bedrijventerrein die binnen het campagnegebied vallen, krijgen een aanbod op het glasvezelnetwerk. Wanneer de vraagbundelingscampagne met succes wordt behaald, wordt ieder adres gecontroleerd (‘schouw’) door onze aannemer. Er wordt dan ter plekke beoordeeld of én hoe een pand aangesloten kan worden. DELTA Fiber Nederland kan dan alsnog besluiten om een specifiek adres niet aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.

 14. Aansluiten - Kan ik mijn nieuwe abonnement op een later moment laten ingaan?

  U kunt de ingangsdatum van uw contract met een nieuwe serviceprovider op het glasvezelnetwerk ook later in laten gaan. Deze contracten tellen mee om het minimale percentage van 30 procent te behalen. De uiterste datum van ingang van uw contract kunt u afspreken met uw serviceprovider wanneer u uw abonnement afsluit.

 15. Aansluiten - Wanneer start de aanleg?

  Wanneer het minimale percentage aanmeldingen is behaald, kan DELTA Fiber Nederland starten met de bouw van het glasvezelnetwerk. Informeer via uw lokale reseller (zie het overzicht op deze pagina) voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Alle veelgestelde vragen beantwoorden we hier voor u.

Bekijk de volledige FAQ

Of neem contact met ons op

Uitgangspunten campagne

Het fysieke glasvezelnetwerk en de diensten op het glasvezelnetwerk zijn gescheiden. Dit betekent dat het fysieke netwerk door DELTA Fiber Nederland wordt aangelegd en beheerd. De diensten op het glasvezelnetwerk worden aangeboden door serviceproviders. Hiervoor sluit u met een serviceprovider een abonnement af. U heeft alleen een rechtstreekse relatie met de serviceprovider. Voor vragen over het glasvezelnetwerk of de diensten over het glasvezelnetwerk, kunt u contact opnemen met uw serviceprovider.

In dit document staan de uitgangspunten van de campagne: uitgangspunten glasvezelcampagne FTTO.