Dit is CIF

Het Communicatie Infrastructuur Fonds is opgericht in 2008 en heeft het derde grootste communicatieinfrastructuurnetwerk van Nederland. Wij willen dat heel Nederland kan internetten via het supersnelle glasvezel internet. Dus óók de buitengebieden.

Dit is CIF

CIF: een fonds voor het aansluiten van glasvezel internet

CIF is een fonds waarin grote Nederlandse pensioenfondsen investeren. Wij bouwen momenteel glasvezelnetwerken in Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Dit doen we in nauwe samenwerking met service providers, overheden, aannemers en lokale bewonersinitiatieven. Onze beleggers gaan niet alleen voor rendement, maar kijken ook naar het lange termijn risicoprofiel van beleggingen. Daarom gaan wij niet over een nacht ijs. We gaan zorgvuldig te werk en zijn hier om te blijven.

Dit is CIF
Kerncijfers

Feiten en cijfers

 • 390.000
  huishouden en bedrijven zijn aangesloten op het CIF-netwerk
 • 800 Mbps snelheid
  gegarandeerd voor zowel up- als download
 • Het derde grootste
  glasvezelinfrastructuurnetwerk van Nederland
 • Dertien providers
  zijn actief op verschillende plekken van het CIF-netwerk
 • 50.000
  adressen in het buitengebied hebben toegang tot snel internet
 • Nog eens 50.000
  kunnen zich óók aanmelden in van de glasvezelcampagnes
Planning

Hier zijn we nu mee bezig

Momenteel lopen er in meerdere gemeentes projecten van CIF. De status van zo’n project kan per gemeente verschillen. Gebruik de postcodechecker om te zien wat de status is in uw gemeente. Zo achterhaalt u makkelijk en snel de stand van zaken van glasvezel internet in uw gemeente.

Onze campagnes

Glasvezel Buitenaf

‘Glasvezel buitenaf’ is een campagne om niet alleen de inwoners van de kernen toegang te bieden tot het netwerk van de toekomst, maar ook de…

Lees verder
Partners

We doen het niet alleen

Het aanleggen van glasvezel internet moet betaalbaar blijven voor iedereen en dat maakt het een lastige taak. Vanzelfsprekend legt CIF het glasvezelnetwerk niet in zijn eentje aan. We werken hierbij samen met een aantal partners. Die stellen we graag aan u voor.

Lees hier met wie CIF samenwerkt.

Nieuws

Overname CIF en CAIW door EQT Infrastructure

Geplaatst op 17 november 2017 door Bart Bakker

• EQT Infrastructure neemt CIF over, een Nederlands coax en glasvezel infrastructuurbedrijf dat breedbandtoegang biedt aan meer dan 350.000 adressen • De overname behelst ook…

Lees verder
Contact

Contact opnemen

Goed om te weten: voor vragen over uw glasvezelaansluiting kunt u terecht bij uw serviceprovider. Heeft u een vraag over de glasvezelcampagnes bij u in de gemeente of over de planning van glasvezel internet? Neem dan contact op met Glasvezel Buitenaf of Mabib.

Contactgegevens van het Communicatie Infrastructuur Fonds.