Zo sluiten we uw gemeente aan op glasvezel internet

Bent u benieuwd hoe CAIW te werk gaat? Wij tekenen graag voor u uit hoe wij samen met u uw gemeente aansluiten op glasvezel internet.

Oriëntatiegesprek

Toelichting van onze aanpak

In een vrijblijvend oriëntatiegesprek lichten wij onze aanpak uitgebreid toe. We geven daarbij ook aan welke beslissingen we samen met u moeten nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het bepalen van de graafdieptes. In volgende gesprekken gaan we hier uitgebreider op in om het eens te worden over de te nemen beslissingen voor de aanleg van glasvezel. Zodra zowel u als wij tevreden is over deze keuzes, is het tijd voor de volgende stap.

Oriëntatiegesprek
Convenant

Afspraken vastleggen

De gemaakte afspraken over de aanleg van het glasvezelnetwerk leggen we vast in een convenant. Daarin komen ook aanvullende voorwaarden te staan die later bepalen of de aanleg doorgaat. Dit zijn voorwaarden met betrekking tot het animo onder de bewoners en bedrijven in uw gemeente. Voor CAIW is het aanleggen van een glasvezelnetwerk in uw gemeente een investering die het op de lange termijn wil terugverdienen. Voorwaarde hiervoor is dat er genoeg mensen en bedrijven glasvezel nemen. In het convenant bepalen we hoeveel procent van de panden in het gebied zich moeten aanmelden voordat de aanleg doorgaat.

Convenant
Vraagbundelingsactie

Bewoners informeren

Zodra we weten hoeveel procent glasvezel internet moet nemen om de aanleg door te laten gaan, bereiden we de vraagbundelingsactie voor. Dit is onze campagne om mensen te informeren over de voordelen van glasvezel internet. Een vraagbundelingsactie duurt een bepaalde tijd. Zijn er daarna genoeg aanmeldingen? Dan is er een ‘go’ voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in uw gemeente. Zo niet? Dan gaat de aanleg niet door.

Vraagbundelingsactie
Aanleg

Uw gemeente aansluiten op glasvezel internet

Bij genoeg animo legt CAIW het glasvezelnetwerk in uw gemeente aan. Dit doen we volgens de afspraken en voorwaarden uit het convenant. CAIW legt zijn glasvezelnetwerken aan in samenwerking met een aantal grote, ervaren en bekende aannemers. Deze bedrijven hebben jarenlange ervaring met het aanleggen van glasvezel en doen dit met zo min mogelijk overlast voor omwonenden. Ze gebruiken geavanceerde aanlegtechnieken waarbij het lang niet altijd nodig is om tuinen of straten open te breken.

Aanleg