Snel glasvezel internet in uw gemeente

Doe de postcode check

Wilt u weten of uw postcode aangesloten kan worden op het glasvezel netwerk? Vul dan hier uw postcode en huisnummer in.

Met een glasvezelnetwerk biedt uw gemeente zijn inwoners en bedrijven een digitale infrastructuur die decennia lang mee kan. Graag komen we in contact met u om persoonlijk de mogelijkheden voor glasvezel internet in de gemeente waar u voor werkt te bespreken. Voor de lange termijn biedt dit supersnelle internet uw gemeente meerdere voordelen:

 • Glasvezel internet vergroot de leefbaarheid
 • Dankzij zorg op afstand kunnen inwoners langer thuis blijven wonen
 • Met een glasvezelnetwerk is uw gemeente interessanter voor bedrijven om zich te vestigen
Daarom glasvezel

De voordelen van glasvezel voor uw gemeente

Glasvezel internet biedt voor de bewoners en bedrijven in uw gemeente meerdere voordelen:

Vergroot leefbaarheid

Een digitale infrastructuur die decennialang mee kan. Dát betekent glasvezel internet van CIF voor uw gemeente. Voor zowel bewoners als bedrijven is dit een steeds belangrijkere reden om te bepalen waar ze zich vestigen. Met een glasvezelnetwerk verhoogt u dus de leefbaarheid van uw gemeente. Internet speelt namelijk een steeds centralere rol in het leven van particulieren en bedrijven. Daarnaast neemt het dataverbruik jaar op jaar toe. Met een glasvezelnetwerk van CIF biedt uw gemeente het internet dat men nodig heeft. Voor nu én de toekomst.

Zorg op afstand

Met decentralisaties rust de zorg steeds meer op de schouders van de gemeente. Men wil én moet vaak langer thuis blijven wonen. Hierdoor wordt de rol van zorg op afstand steeds belangrijker. Om dit goed te kunnen doen, heeft uw gemeente overal snel en stabiel internet nodig. Zorgsystemen, zoals slimme sensoren, moeten namelijk altijd online zijn. Daarnaast hebben ze snelle upload mogelijk. Glasvezel is het enige internettype waarbij uploaden even snel gaat als downloaden.

Aantrekkelijk voor bedrijven

Bedrijven kunnen niet meer zonder een goede internetverbinding. Het autobedrijf bestelt online onderdelen, het bouwbedrijf bewerkt online zijn technische tekeningen en het accountancykantoor verstuurt op die manier zijn opgaves. Een goede, stabiele internetverbinding is – kortom – essentieel voor zowel eenmanszaken, het MKB en grote bedrijven. Zelfs programma’s als Word en Excel werken tegenwoordig alleen met een internetverbinding. Steeds meer gaat via ‘de cloud’, waarbij een hoge uploadsnelheid net zo belangrijk is als een hoge downloadsnelheid.

Daarom glasvezel
Ervaringen

Dit zeggen anderen over glasvezel

“Glasvezel is tegenwoordig dé randvoorwaarde die je nodig hebt om mee te kunnen doen. Alleen als de basisvoorzieningen op orde zijn, kunnen we op lange termijn de kwaliteit van de Brabantse samenleving en economie overeind houden. De aanleg van glasvezel door Mabib in het Brabantse buitengebied draagt daaraan bij”

Bert Pauli, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant

Bekijk al onze cases

Ervaringen
Onze werkwijze

Zo sluiten wij glasvezel internet aan

Samen met de betrokken beleidsmedewerkers van uw gemeente bepalen we de voorwaarden waarop glasvezel internet in uw gemeente wordt aangesloten. De voorwaarden leggen we vervolgens met elkaar vast in een convenant. Aan de hand van een vraagbundelingsactie peilen we vervolgens of er voldoende animo is om glasvezel internet in uw gemeente aan te sluiten.


Meer informatie over deze procedure

Onze werkwijze
Deze gemeentes gingen u voor

Feiten en cijfers

Feiten en cijfers

 • 390.000
  huishouden en bedrijven zijn aangesloten op het CIF-netwerk
 • 800 Mbps snelheid
  gegarandeerd voor zowel up- als download
 • Het derde grootste
  glasvezelinfrastructuurnetwerk van Nederland
 • Dertien providers
  zijn actief op verschillende plekken van het CIF-netwerk
 • 50.000
  adressen in het buitengebied hebben toegang tot snel internet
 • Nog eens 50.000
  kunnen zich óók aanmelden in van de glasvezelcampagnes

Nieuws van CIF

Overname CIF en CAIW door EQT Infrastructure

Geplaatst op 17 november 2017 door Bart Bakker

• EQT Infrastructure neemt CIF over, een Nederlands coax en glasvezel infrastructuurbedrijf dat breedbandtoegang biedt aan meer dan 350.000 adressen • De overname behelst ook…

Lees verder

Start bouw zakelijk glasvezel van CIF

Geplaatst op 3 oktober 2017 door Bart Bakker

De voorbereidingen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk op de Zegge zijn gestart. Hiervoor werkt CIF samen met aannemer VolkerWessels Telecom. In de komende periode…

Lees verder
Direct contact

Glasvezel internet, ook in uw gemeente?

Bent u benieuwd hoe glasvezel gefaciliteerd kan worden in de gemeente waar u werkt? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen voor gemeentes

Contactformulier

Veelgestelde vragen

 1. Glasvezel - Wat is glasvezel internet?

  Glasvezel is een flinterdunne en ijzersterke glasdraad die gebruikt wordt om licht te transporteren. Dit gebeurt met behulp van interne reflectie. Oftewel, het licht komt onder een hoek de kabel binnen, waarna dit voortdurend tegen de randen van de kabel binnen, waarna dit voortdurend tegen de randen van de kabel terugkaatst (omdat er een laagje op de kabel zit dat geen licht doorlaat), en zich zo binnen de kabel voortbeweegt. Met behulp van het licht kunnen gegevens verstuurd worden en dat is waar de term ‘internet met de snelheid van het licht’ vandaan komt.

 2. Glasvezel - Hoe snel is glasvezel eigenlijk?

  Op dit moment worden in onderzoekslaboratoria snelheden bereikt van meer dan 57 gigabytes per seconde. Daarmee zou je tientallen films in één tel kunnen downloaden. Goed om te weten: wanneer wordt gezegd dat een abonnement 250 Mbit/s biedt, dan biedt het ook echt 250 Mbit/s. Oók als je niet om de hoek van de centrale woont en de hele buurt tegelijkertijd op YouTube video’s kijkt. 250 Mbit/s is bij glasvezel écht 250 Mbit/s.

 3. Glasvezel - Waarom is glasvezel internet belangrijk?

  Een goede internetverbinding is steeds belangrijker. Nu zal het klaslokaal of de wachtkamer bij de huisarts niet zomaar verdwijnen, maar een betrouwbare en goede kwaliteit videoverbinding biedt veel nieuwe mogelijkheden voor mensen die om wat voor reden thuis willen of moeten blijven. Maar ook voor apparaten thuis (‘domotica’) gaat een wereld open. Met een ‘slimme’ thermostaat kunt u via uw smartphone bedienen. Handig als u op een winterse dag net wat eerder van werk terugkomt. Wanneer meer en meer apparaten gebruikmaken van uw internetverbinding, is het belangrijk dat er voldoende snelheid is en een constante kwaliteit. Glasvezel biedt deze snelle en betrouwbare internetverbinding. Omdat de capaciteit van glasvezel in principe oneindig is (‘snelheid van het licht’), kunnen we hiermee tientallen jaren vooruit.

 4. Glasvezel - Wat zijn de partijen achter CIF?

  De aandeelhouders van CIF zijn institutionele beleggers, waaronder drie pensioenfondsen. Zij kijken naast rendement met name naar het lange termijn-risicoprofiel van beleggingen. Glasvezelnetwerken zijn voor dit soort type investeerders zeer interessant. CIF gaat daarom niet over een nacht ijs, maar is een partij met veel ervaring en expertise die meedoet met een hele lange adem. Wij beschermen onze investering in een modern, toekomstvast glasvezelnetwerk. Zodat de pensioenfondsen een stabiel en voorspelbaar rendement zonder hoger risico’s voor de lange termijn kunnen verwachten. Zo kunnen deze pensioenfondsen ook in de toekomst uw pensioen betalen.

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Alle veelgestelde vragen beantwoorden we hier voor u.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Of neem contact met ons op

Schrijf je in voor de nieuwsbrief