Nieuws

Terug

Start glasvezelaanleg in Aalten – Oost Gelre

Vanochtend gaven wethouder Gerard Nijland van Aalten, wethouder Marieke Frank van Oost Gelre en Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf, het startsein voor de start van de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Aalten en Oost Gelre. In Aalten en Oost Gelre koos ruim 78% van de huishoudens en bedrijven in het buitengebied voor glasvezel. Daarom legt Glasvezel buitenaf hier nu glasvezel aan.

Eerste werkzaamheden in het buitengebied
In oktober 2017 werd al bekend dat een grote meerderheid van de inwoners van het buitengebied heeft gekozen voor de diensten via glasvezel. Dat was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg. De aannemer is achter de schermen al in volle gang met de voorbereidingen voor de aanleg. Op verschillende plekken in het gebied is al geschouwd om te bepalen waar de glasvezelkabels komen. Vandaag ging de schop in de grond en gaat de aanleg daadwerkelijk van start.

Gemeente blij met komst glasvezel
Wethouders Gerard Nijland van Aalten en Marieke Frank van Oost Gelre zijn blij met de aanleg van het glasvezelnetwerk. “Snelle verbindingen zijn een voorwaarde voor de leefbaarheid en vitaliteit van ons buitengebied. De bewoners en ondernemers in het buitengebied onderstrepen dat nadrukkelijk met een aanmeldingspercentage van ruim 78%. We zijn dan ook ontzettend blij met deze stap als onderdeel van een toekomstbestendig buitengebied.”

Planning
De aannemer Glasvezelnetwerk Twente is gestart met de aanleg van glasvezel in Aalten Oost Gelre. In totaal worden er ruim 2700 adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Naar verwachting is eind 2018 het buitengebied van Aalten en Oost Gelre voorzien van glasvezel.

Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl