Nieuws

Terug

Start campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in Groene Hart Midden

Bewoners worden ingelicht over glasvezel tijdens informatieavonden

Vandaag start de campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in deelgebied Groene Hart Midden. Hieronder valt het buitengebied van (delen van) de gemeenten Woerden, Oudewater, IJsselstein en Stichtse Vecht.

Bewoners van deze gemeenten kunnen vanaf nu een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Als 50% van de inwoners vóór 9 juli 2018 een glasvezelabonnement afsluit, dan legt Glasvezel buitenaf glasvezel aan.

Om bewoners persoonlijk te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden vier informatieavonden in het gebied georganiseerd. Bewoners ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging per post.

Wat is het aanbod van Glasvezel buitenaf?
Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: ruime keuze uit gerenommeerde dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en daarnaast een vastrechtvergoeding van 1900 euro bij eenmalige afkoop of 15,00 euro per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995 euro extra.

Uitnodiging informatiebijeenkomsten
Rond 7 april valt er een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat. Glasvezel buitenaf kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Dinsdag 17 april             Locatie: De Schulenburch, Overstek 2 in Kamerik

Woensdag 18 april         Locatie: Green Village, Blokhoeve 7 in Nieuwegein
Maandag 23 april           Locatie: Partycentrum de Klepper, Kapellestraat 1-3 in Oudewater
Woensdag 25 april         Locatie: Partycentrum de Wilgenplas, Maarsseveensevaart 7C in Maarssen

Vraag glasvezel buitengebied groot
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de campagnes die Glasvezel buitenaf heeft gevoerd. Al 24 campagnes, waaronder in Groene Hart Noord, zijn succesvol afgerond. Dat betekent dat 80.000 adressen een aanbod hebben gehad van Glasvezel buitenaf. Dit is een kwart van het buitengebied  van heel Nederland! Maar liefst 60% hiervan kan na aanleg gebruiken maken van een aansluiting.

Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/groene-hart-midden/