Nieuws

Terug

Glasvezel voor buitengebied Veluwe Noord – Kampen Zuid

De benodigde 50% deelname is gehaald!

Het buitengebied van Veluwe Noord – Kampen Zuid krijgt glasvezel! Vandaag werd bekend dat 52,8% van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel Buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied van de gemeenten Elburg, Oldebroek en delen van de gemeenten Kampen, Hattem en Heerde. En dat is reden voor een feestje! Piet Grootenboer (directeur Glasvezelbuitenaf) en het team van Glasvezel Buitenaf, brachten samen met wethouders van de gemeenten en de stichtingen een toast uit op het behaalde succes.

Piet Grootenboer: “Het is best spannend geweest of we de 50% zouden halen. Maar dankzij de inzet van ambassadeurs in het gebied, de inzet van de gemeenten en de lokale verkopers is het gelukt. Er is ontzettend veel werk verzet. Iedereen heeft zich volop ingezet, en met succes! Door het enthousiasme in het gebied komt er glasvezel.”

Inwoners hebben dit samen gerealiseerd
Er komt glasvezel en dat was niet gelukt zonder alle ambassadeurs en lokale verkopers die zich enorm hebben ingezet en Stichting Breedband Noord Veluwe en BB-NoW die het initiatief genomen hebben om het onderwerp onder de aandacht te krijgen. De saamhorigheid was groot en dat wordt nu beloond. Er komt glasvezel en dat is voor de ontwikkeling van het buitengebied zo ontzettend belangrijk.

Eindelijk is het zo ver!
Ook de gemeenten zijn blij dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. Burgemeester Hoogendoorn en wethouder Westerbroek van de gemeente Oldebroek zijn content dat er nu ook in grote delen van de gemeente Oldebroek glasvezel komt. Harm Westerbroek: “Voor de leefbaarheid van het buitengebied is internet van groot belang; voor gezinnen met studerende kinderen, ondernemers, mensen die zorg nodig hebben. We kunnen dit nu nog niet overal in ons buitengebied realiseren, maar gelukkig wel op veel plaatsen.” Adriaan Hoogendoorn: “Het was spannend, maar Oldebroek heeft volmondig ‘ja’ gezegd tegen snel internet. Tegelijkertijd weet ik zeker dat dit initiatief van Stichting Breedband Noord Veluwe zonder de inzet van lokale ambassadeurs niet zo succesvol was uitgepakt. Iedereen bedankt die hieraan heeft bijgedragen!”

Wethouder Wessel van gemeente Elburg vindt glasvezel cruciaal voor het buitengebied:
“Inwoners kunnen tegenwoordig niet meer zonder snel internet. Ook voor de bedrijven, denk aan alle recreatieondernemers, is glasvezel van groot belang. Als gemeente Elburg zijn we heel blij dat het buitengebied van onze gemeente binnenkort beschikt over een snelle, veilige en betrouwbare internetverbinding.”.

Alsnog aanmelden en aanleg
Inwoners die nu alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 995 euro, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. Glasvezel Buitenaf start met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De verwachting is dat de eerste inwoners die een abonnement hebben afgesloten in het voorjaar van 2019 gebruik kunnen maken van de diensten.

Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

————————————————————————————————————————————

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Marieke Seinen, telefoonnummer 06-57781422.