Glasvezel internet, supersnel internet bij u thuis

Voordelen van Glasvezel internet

Altijd de beloofde topsnelheid halen en nooit meer last van een haperende internetverbinding. Dát is glasvezel internet van CAIW. Dit type internet is ook buiten de stad beschikbaar. CAIW sluit namelijk óók de verafgelegen adressen in de buitengebieden aan op glasvezel. Met glasvezel geniet u altijd van:

  • Zonder kwaliteitsverlies op verschillende apparaten tegelijkertijd tv of Netflix kijken
  • Genoeg bandbreedte voor alle slimme apparaten van uw smart home
  • Supersnel vakantiefoto’s up- én downloaden via Dropbox
  • In topkwaliteit Skypen of Facetimen op de iPad
  • Online gamen zonder vertraging

Is glasvezel ook op uw adres beschikbaar?

Voordelen van Glasvezel internet
Wat is glasvezel?

Internetten met de snelheid van het licht: dat is glasvezel

Glasvezel is een flinterdunne, ijzersterke glasdraad die gebruikt wordt om licht te transporteren. Met behulp van dit licht kunnen gegevens supersnel verstuurd worden. Internetten met de snelheid van het licht is met glasvezel dus écht mogelijk. Met glasvezel gaat dit via een op zichzelf staand glasvezelnetwerk. Hierdoor is glasvezel internet zeer stabiel, waardoor het minder storingsgevoelig is. Ook haalt u er altijd de beloofde internetsnelheid mee. Iedereen heeft namelijk zijn eigen verbinding: de snelheid wordt dus niet beïnvloed als anderen ook aan het internetten zijn.

Wat is glasvezel?
De voordelen van glasvezel internet in de praktijk

Dit is er mogelijk met glasvezel 

Even snel up- als downloaden

Glasvezel is het enige internettype waarbij uploaden even snel gaat als downloaden. U verstuurt een video dus nét zo snel als dat u ‘m downloadt. Ideaal voor als u via Dropbox vakantiebeelden wil delen met de rest van de familie. Daarnaast is het handig als u weleens thuis werkt. Ook met een particuliere aansluiting wisselt u namelijk via de cloud supersnel bestanden uit.

Zonder te haperen streamen en internetten

Op de tablet een serie streamen via Netflix, op de televisie een programma online terugkijken en op de computer online gamen. Tegelijkertijd, zonder te haperen. Met glasvezel is dat vanzelfsprekend. Het heeft namelijk een hoge, stabiele topsnelheid waarvan de snelheid even hoog blijft als de rest van de buurt ook online is.

Maakt smart home mogelijk

Via ‘connected devices’ is uw woning steeds meer ‘online’. Deze huishoudelijke apparaten zijn verbonden met internet, waardoor uw huis steeds slimmer wordt. Denk bijvoorbeeld aan een slimme thermostaat, die de kachel automatisch uit zet als hij merkt dat er niemand thuis is. Of het alarmsysteem, dat de politie inlicht als er wordt ingebroken. Slimme apparaten besparen energie en houden uw huis veilig. Met glasvezel van CAIW heeft uw huis ook in de toekomst genoeg bandbreedte om alle slimme apparaten te voorzien van een snelle, stabiele internetverbinding.

Zorg op afstand

Langer thuis blijven wonen, omdat uw huis de juiste internetverbinding heeft voor het gebruik van slimme sensoren die alarm slaan als er iets vervelends gebeurt. En waarmee u via de iPad videogesprekken kunt voeren. Zorg op afstand is dankzij het stabiele glasvezel internet steeds meer in opkomst. Het is de verwachting dat deze trend de komende jaren alleen maar doorzet.

Kinderen en scholing

Kinderen leren op de basisschool en middelbare school steeds vaker via de iPad. Hierop staan hun schoolboeken en ze maken er hun huiswerkopdrachten mee. De school van de toekomst zal steeds meer bandbreedte vereisen: met glasvezel weet u zeker dat uw kind altijd onder goede omstandigheden kan leren voor zijn proefwerk of zijn huiswerk kan maken.

Zo krijg je glasvezel

Hoe krijg ik glasvezel? Doe de glasvezelcheck!

Glasvezel is steeds breder beschikbaar in Nederland. Met het doen van onze postcodecheck weet u of er ook op uw adres glasvezel leverbaar is. Uw adres moet hiervoor binnen het CAIW-glasvezelgebied vallen. Is dit het geval en zijn er geen belemmeringen? Dan kan uw woning worden aangesloten op glasvezel internet. U sluit hiervoor een abonnement af bij een serviceprovider. Deze provider regelt vervolgens dat uw woning wordt aangesloten op glasvezel van CAIW.

Doe de postcode check

Wilt u weten of uw postcode aangesloten kan worden op het glasvezel netwerk? Vul dan hier uw postcode en huisnummer in.
Zo krijg je glasvezel