Dit vinden anderen van glasvezel internet van CAIW

Ervaringen

CAIW is een van de grootste glasvezelaanbieders van Nederland. In totaal zijn er 390.000 aansluitingen op het glasvezelnetwerk van CAIW. Benieuwd naar wat deze mensen van CAIW en ons glasvezelnetwerk vinden?

 • Glasvezel internet in Boxtel

  “Dankzij CAIW heeft ons gezin en bedrijf nu snel internet in het buitengebied van Boxtel. Voor en tijdens het aanlegproces werden wij keurig op de hoogte gehouden. Er kwam ruim van tevoren netjes bericht over wanneer het glasvezel werd aangelegd. Vervolgens verliep dat ook nog eens volgens planning. We zijn ontzettend blij dat we nu glasvezelinternet hebben. Onze drie kinderen behoren tot de Snapchat-generatie. Zij zijn blij dat ze nu zonder te hoeven pauzeren video’s kunnen streamen met Netflix. Met ons vorige, ontzettend langzame internet, was dat onmogelijk.”

  Mariëlle van Alphen, Boxtel

 • Ervaringen glasvezel internet in De Krim

  “We beschikken nu 24/7 over een snelle en stabiele internetverbinding, echt een verademing. We kunnen dus internetten wanneer we willen. Dat was eerder echt niet denkbaar. Vooral zondagen en doordeweekse avonden was een probleem. Dan zijn onze buren vaak ook thuis en iedereen probeerde online verbinding te krijgen. De internetsnelheid was daardoor ontzettend traag. Nu zijn we van 10 Mbps upload naar 85 Mbps gegaan, terwijl ik een 75 Mbps abonnement heb. Geweldig toch! Het beeld op televisie is ook veel scherper en beter dan via de satelliet. Ik ben tijdens de vraagbundelingscampagne flink de boer op gegaan en dat was ook nodig. Iedereen dacht dat we glasvezel niet nodig zouden hebben. Ik begrijp dit nog steeds niet. We ondervonden zoveel internetproblemen. Met glasvezel zouden we juist klaar zijn voor de toekomst. Denk ook aan zorg op afstand en onderwijs dat steeds meer online georganiseerd wordt. Bovendien is het gewoon een waardevermeerdering voor je huis. Gelukkig hebben we de 50% gehaald en ben ik hier in De Krim klaar voor de toekomst!”

  Rik Westra, De Krim

 • Ervaringen glasvezel internet in het buitengebied van Oldenzaal

  “Wij zijn hier twee jaar geleden komen wonen, het is mijn ouderlijk huis. Toen ik destijds hoorde dat Cogas glasvezel wilde aanleggen in het buitengebied, heb ik er tijdens de verbouwing wel rekening mee gehouden. Ik had niet gedacht dat ik het zo snel nodig zou hebben. Wij zijn heel tevreden. Voor mijn werk heb ik regelmatig conference calls met bedrijven in het buitenland. Dit gaat tegenwoordig steeds vaker via beeldbellen en hiervoor is een betrouwbare en stabiele verbinding echt noodzakelijk. Dat kon voorheen via de koperen kabel niet. Bovendien viel het beeld tijdens het televisiekijken nog wel eens weg. Er staan namelijk een aantal grote eikenbomen op het erf. Dat is prachtig, maar als er bladeren aan de bomen zitten, dan hebben we daar met het televisiekijken last van. Gelukkig is dat nu verleden tijd. Ook mijn ouders maken gebruik van glasvezel. Zij zijn vooral blij dat ze nu ongestoord tv kunnen kijken.”

  Martin Kattier, Oldenzaal