Glasvezelcheck: is er glasvezel internet op uw adres leverbaar?

Hoe werkt de glasvezelcheck?

Waarom moet ik een glasvezelcheck doen?

Door de postcodecheck te doen, weet u of er glasvezel internet op uw adres leverbaar is. Aan de hand van uw postcode zoeken wij dan uit of uw adres zich binnen een glasvezelnetwerk bevindt. Is dit het geval, dan krijgt u meteen de providers te zien die op uw adres abonnementen aanbieden. Deze provider zorgt er dan voor dat uw adres wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber Nederland.

Belangrijk om te weten!
Wij doen onze uiterste best om zo zorgvuldig mogelijk aan te geven of een aansluiting op het DELTA Fiber Nederland-netwerk op uw adres mogelijk is. Desondanks kan het voorkomen dat de postcodechecker fouten bevat of dat na de aanvraag blijkt dat een aansluiting op het DELTA Fiber Nederland-netwerk niet mogelijk is. Daarom kan aan het gebruik van de postcodechecker geen rechten worden ontleend.

Uitkomsten glasvezelcheck

Wat zijn de mogelijke uitkomsten van de glasvezelcheck?

Na het invullen van uw postcode in de postcodecheck zijn er vier mogelijke uitkomsten:

Er is glasvezel internet leverbaar

Blijkt uit de postcodecheck dat er glasvezel internet leverbaar is op uw adres? Gefeliciteerd! U krijgt dan meteen de providers te zien die op uw adres glasvezel abonnementen leveren. U kunt zelf bepalen bij welke provider u welk internetpakket neemt. Zodra u een abonnement afsluit, zorgt deze provider ervoor dat uw adres wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber Nederland.

Uw adres bevindt zich in de buurt van een DELTA Fiber Nederland-glasvezelnetwerk

Het is ook mogelijk dat uw adres zich nét buiten een glasvezelnetwerk bevindt. Er is dan zeker nog een mogelijkheid om glasvezel internet te nemen. Houd er dan alleen wel rekening mee dat er extra aansluitkosten in rekening kunnen worden gebracht.

Er is geen glasvezel internet leverbaar

Blijkt uit de postcodecheck dat er op uw adres geen glasvezel internet leverbaar is? Dan bevindt uw adres zich niet in de buurt van een glasvezelnetwerk van DELTA Fiber Nederland. Bekijk onze planning om te zien of uw gemeente al op de agenda staat. Ook adviseren wij u dan om zich in te schrijven voor onze nieuwsbrief: u hoort het dan als eerste zodra DELTA Fiber Nederland van plan is om uw gemeente aan te sluiten op glasvezel internet.

Er is internet via COAX beschikbaar

Het is ook mogelijk dat uit de glasvezelcheck blijkt dat er géén glasvezel internet op uw adres beschikbaar is, maar wel COAX-internet van DELTA Fiber Nederland. Dit is internet via de kabel. In dat geval ziet u welke serviceproviders er op uw adres kabelinternet aanbieden.

Uitkomsten glasvezelcheck
Snelheid glasvezel

Welke snelheid is op mijn adres beschikbaar?

Blijkt er uit de postcodecheck dat er glasvezel internet op uw adres beschikbaar is? Dan ziet U direct aan de getoonde logo’s welke serviceproviders op uw adres diensten aanbieden. Iedere serviceprovider is anders en biedt vaak meerdere pakketten aan met verschillende TV-zenders, internetsnelheden of telefoniemogelijkheden. Een aantal serviceproviders richt zich met name op de zakelijke markt.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van glasvezel internet in uw gemeente?

DELTA Fiber Nederland wil dat heel Nederland via glasvezel kan internetten. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van glasvezel internet in uw gemeente? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief.

Uw gegevens

Nieuwsbrief