Glasvezel internet met de snelheid van het licht

Doe de postcode check

Wilt u weten of uw postcode aangesloten kan worden op het glasvezel netwerk? Vul dan hier uw postcode en huisnummer in.

Glasvezel bij u thuis? Doe de glasvezelcheck!

Snel internet bij u thuis? Doe de glasvezelcheck om erachter te komen of glasvezel internet bij u thuis beschikbaar is. Hiermee kunt u óók bellen en in HD-kwaliteit tv kijken. Door uw beschikbaarheid te checken, weet u of glasvezel aanvragen mogelijk is.

Hoe werkt de postcodecheck?

Voordelen van glasvezel

Wat is er mogelijk met glasvezel bij u thuis?

Met glasvezel internet van CIF haalt u snel en stabiel internet in huis. U haalt hiermee altijd een hoge topsnelheid en uploaden gaat even snel als downloaden.

De voordelen van glasvezel internet?

 • Zonder te haperen streamen en downloaden op meerdere apparaten tegelijk
 • Vanwege stabiele verbinding geschikt voor thuiszorg op afstand
 • Dankzij hoge uploadsnelheid geschikt om video’s snel te delen met familie en vrienden

Bekijk alle voordelen van glasvezel

Voordelen van glasvezel
Ervaringen

Wat vinden anderen van glasvezel bij hun thuis?

“Met drie kinderen uit de ‘Snapchat’-generatie zijn we ontzettend blij dat we nu dankzij CIF wél glasvezel internet hebben”

Mariëlle van Alphen, Boxtel

“Ik had niet gedacht dat ik het zo snel nodig zou hebben. Wij zijn heel tevreden. Voor mijn werk heb ik regelmatig conference calls met bedrijven in het buitenland. Dit gaat tegenwoordig steeds vaker via beeldbellen en hiervoor is een betrouwbare en stabiele verbinding echt noodzakelijk”

Martin Kattier, Oldenzaal

 

Dit vinden anderen van CIF-glasvezel

Ervaringen
Over CIF

Wij zijn CIF

Het Communicatie Infrastructuur Fonds beheert sinds de oprichting in 2008 het derde grootste telecomnetwerk van Nederland. Wij hebben inmiddels 390.000 adressen aangesloten op ons glasvezelnetwerk. CIF sluit gemeentes en buitengebieden aan op glasvezel waar anderen dat niet doen. Ons doel is om de buitengebieden van Nederland te voorzien van snel en stabiel glasvezelinternet. Misschien kent u ons ook als Mabib of Glasvezel Buitenaf.

Meer weten over CIF? Lees ons verhaal.

Over CIF
Beschikbaarheid glasvezel

Hier zijn wij actief

Feiten en cijfers over glasvezel en CIF

Feiten en cijfers

 • 390.000
  huishouden en bedrijven zijn aangesloten op het CIF-netwerk
 • 800 Mbps snelheid
  gegarandeerd voor zowel up- als download
 • Het derde grootste
  glasvezelinfrastructuurnetwerk van Nederland
 • Dertien providers
  zijn actief op verschillende plekken van het CIF-netwerk
 • 50.000
  adressen in het buitengebied hebben toegang tot snel internet
 • Nog eens 50.000
  kunnen zich óók aanmelden in van de glasvezelcampagnes

Onze campagnes

Glasvezel Buitenaf

‘Glasvezel buitenaf’ is een campagne om niet alleen de inwoners van de kernen toegang te bieden tot het netwerk van de toekomst, maar ook de…

Lees verder

Mabib

De Maatschappij voor Breedband in Brabant B.V. (Mabib) is in 2014 opgericht om de aanleg te realiseren van zoveel mogelijk glasvezelaansluitingen in Brabant. Dit met…

Lees verder

CIF nieuws

Overname CIF en CAIW door EQT Infrastructure

Geplaatst op 17 november 2017 door Bart Bakker

• EQT Infrastructure neemt CIF over, een Nederlands coax en glasvezel infrastructuurbedrijf dat breedbandtoegang biedt aan meer dan 350.000 adressen • De overname behelst ook…

Lees verder

Veelgestelde vragen

 1. Glasvezel - Wat is glasvezel internet?

  Glasvezel is een flinterdunne en ijzersterke glasdraad die gebruikt wordt om licht te transporteren. Dit gebeurt met behulp van interne reflectie. Oftewel, het licht komt onder een hoek de kabel binnen, waarna dit voortdurend tegen de randen van de kabel binnen, waarna dit voortdurend tegen de randen van de kabel terugkaatst (omdat er een laagje op de kabel zit dat geen licht doorlaat), en zich zo binnen de kabel voortbeweegt. Met behulp van het licht kunnen gegevens verstuurd worden en dat is waar de term ‘internet met de snelheid van het licht’ vandaan komt.

 2. Glasvezel - Hoe snel is glasvezel eigenlijk?

  Op dit moment worden in onderzoekslaboratoria snelheden bereikt van meer dan 57 gigabytes per seconde. Daarmee zou je tientallen films in één tel kunnen downloaden. Goed om te weten: wanneer wordt gezegd dat een abonnement 250 Mbit/s biedt, dan biedt het ook echt 250 Mbit/s. Oók als je niet om de hoek van de centrale woont en de hele buurt tegelijkertijd op YouTube video’s kijkt. 250 Mbit/s is bij glasvezel écht 250 Mbit/s.

 3. Glasvezel - Waarom is glasvezel internet belangrijk?

  Een goede internetverbinding is steeds belangrijker. Nu zal het klaslokaal of de wachtkamer bij de huisarts niet zomaar verdwijnen, maar een betrouwbare en goede kwaliteit videoverbinding biedt veel nieuwe mogelijkheden voor mensen die om wat voor reden thuis willen of moeten blijven. Maar ook voor apparaten thuis (‘domotica’) gaat een wereld open. Met een ‘slimme’ thermostaat kunt u via uw smartphone bedienen. Handig als u op een winterse dag net wat eerder van werk terugkomt. Wanneer meer en meer apparaten gebruikmaken van uw internetverbinding, is het belangrijk dat er voldoende snelheid is en een constante kwaliteit. Glasvezel biedt deze snelle en betrouwbare internetverbinding. Omdat de capaciteit van glasvezel in principe oneindig is (‘snelheid van het licht’), kunnen we hiermee tientallen jaren vooruit.

 4. Inschrijven - Hoe meld ik mij aan voor glasvezel internet?

  Als u zich wilt aanmelden voor glasvezel internet, zijn er – afhankelijk van uw situatie – verschillende mogelijkheden. Met het doen van de postcodecheck weet u wat uw situatie is.

  Blijkt uit de postcodecheck dat uw adres binnen het CIF-netwerk valt? Dan kunt u zich voor glasvezel internet aanmelden via één van de op uw adres beschikbare providers.

  Blijkt uit de postcodecheck dat er een campagne loopt voor glasvezel internet? Dan wordt u doorverwezen naar de daarvoor bestemde actiepagina. U kunt zich via deze pagina aanmelden voor glasvezel internet.

  Blijkt uit de postcodecheck dat er op uw adres geen glasvezel internet is? Dan kunt u zich nog niet aanmelden voor een aansluiting. U kunt zich dan wel aanmelden voor de nieuwsbrief. Wij houden u dan op de hoogte van de ontwikkelingen rondom glasvezel internet in uw gemeente.

 5. Abonnementen - Uit welke providers kan ik kiezen?

  Verschillende Internet Service Providers bieden diensten aan via het glasvezelnetwerk. Zij bieden in ieder geval snel en stabiel internet, interactieve televisie met zeer goede beeldkwaliteit en betrouwbare telefonie. Met het doen van de postcodecheck weet u welke providers er op uw adres beschikbaar zijn.

Veel gestelde vragen over glasvezel

Staat uw vraag er niet tussen? Alle veelgestelde vragen beantwoorden we hier voor u.

Bekijk de volledige FAQ

Of neem contact met ons op

Schrijf je in voor de nieuwsbrief